למה נועד תיקון חוק 190 ומדוע הוא כה משתלם לנו?

הביטוי "מס הכנסה" מן הסתם מעורר אסוציאציות בעיקר שליליות אצל רוב הישראלים. יחד עם זאת כדאי לדעת שבפקודת מס הכנסה מסתתרות גם הטבות שעשויות להיות רלוונטיות לציבור רחב. בפרט כדאי להכיר את תיקון חוק 190 ואת התועלות שהוא מקנה לחוסכים.

תיקון חוק 190 – רקע וחשיבות

במהלך המאה ה-21 נערכו מספר רפורמות חשובות בכל הנוגע לחיסכון הפנסיוני והחיסכון ארוך הטווח באופן כללי – בעיקר על-מנת לסייע לישראלים להגיע לגיל הפרישה מעבודה עם מספיק נכסים כך שניתן יהיה לשמור על רמת חיים נאותה גם כשכבר אי אפשר להתפרנס ממשלח היד.

בין השאר נקבעו הטבות שונות למי שיחסכו גם מעבר לחיסכון הפנסיוני ההכרחי על-פי חוק. תיקון חוק 190 לפקודת מס הכנסה נכנס לתוקף בשנת 2012. באופן עקרוני כל אחד וכל אחת יכולים לנצל את ההטבות שגלומות בו, ובעיקר הוא מתאים למי שכבר קרובים יחסית למועד היציאה לפנסיה – בני ובנות ה-50-60 וגם אלה המעט מבוגרים יותר שעדיין עובדים.

ההטבה החשובה ביותר במסגרת תיקון 190

ההטבה החשובה ביותר שמעניק תיקון 190 למס הכנסה הוא פטור מלא מתשלום מס רווחי הון. שיעור מס זה הוא 25%, כך שללא התיקון המדינה נוגסת נתח נכבד ברווחים שמצטברים לאורך השנים במכשירי החיסכון השונים.

על-מנת לממש את ההטבה יש לפתוח קופת גמל להשקעה. תנאי נוסף הוא שימוש בכסף שמצטבר בקופה, כולל הרווחים כמובן, כקצבה חודשית לאחר הפרישה מעבודה. גם מי שבוחרים למשוך את כל הכסף בבת אחת נהנים מהטבה, אם כי צנועה יותר (אבל עדיין משמעותית!): תשלום מס של 15% (נומינלי) במקום 25% (ריאלי). הטבה זו תקפה למי שמושך את הכסף אחרי גיל 60, בתנאי שכבר יש לו קצבת פנסיה של 4,500 ש"ח ומעלה בחודש. מאחר שהאינפלציה בישראל בשנים האחרונות נמוכה מאוד, מדובר ברווח בלתי מבוטל.

יתרונות נוספים של קופות הגמל להשקעה

מעבר להטבת המס החשובה שמעניק תיקון 190, יש לקופות הגמל להשקעה עוד מספר יתרונות שכדאי להיות מודעים אליהם.

ראשית, דמי הניהול נמוכים יחסית ואין עמלות שונות שיש באפיקי חיסכון אחרים. שנית, מעבר בין מסלולים וקופות לא נחשב לאירוע מס ולכן לא מחייב תשלום מס. אם החוסך הולך לעולמו לפני שהספיק ליהנות מהכסף, ייהנו ממנו היורשים וגם להם תהיה זכאות להטבות מס יקרות ערך, ועוד יתרון הוא הנזילות המלאה של החיסכון (כשבנוסף ניתן לקבל הלוואה על חשבון החיסכון, בתנאים מעולים).

עוד חשוב לדעת שהסכום המרבי אותו ניתן להפקיד בכל שנה בקופת גמל להשקעה הוא כ-71,000 ש"ח (הסכום המדויק משתנה מעת לעת). על-מנת להפיק מקסימום תועלת מהחיסכון ומתיקון 190, מומלץ להתייעץ עם מומחים לניהול סיכונים ולשוק ההון, וכך לבחור את המסלול האופטימלי בהתאם למאפיינים הספציפיים שלכם.

למה נועד תיקון 190
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
קיבוע זכויות בגיל פרישה
קיבוע זכויות בגיל פרישה: מה חשוב לדעת?

קיבוע זכויות בגיל פרישה הוא הליך חשוב שנועד למזער באופן ניכר את חבות המס שלכם על החיסכון הפנסיוני. יש ליזום את התהליך מול רשות המיסים, על מנת להימנע מתשלום סכום גבוה למדינה שלא לצורך. אז איך עושים זאת נכון?

קראו עוד »
להצטרפות לקופת גמל תיקון 190
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.