אילו טעויות קריטיות אתם עושים בעת פרישה מעבודה?

הרבה אנשים חושבים שעם יציאתם לפנסיה, הם יכולים פשוט לנוח על זרי הדפנה. אבל מדובר בתהליך מורכב וחשוב, שאם נמנעים מלבצע אותו או מבצעים אותו לא נכון, ההשלכות הקשות לא יאחרו להגיע. אז איך להימנע מהטעויות האלה?

מה התהליך שאתם אמורים לעבור?

כשאתם יוצאים לפנסיה (ואפילו כשאתם מחליפים מקום עבודה), עליכם לבצע התחשבנות מס על כספי הפיצויים, מענקי הפרישה ותשלומי הפנסיה החודשית, ובמקביל למסור כל מיני אישורים ממס הכנסה הן לקופות השונות שמספקות לכם את הפנסיה והן למעסיק שמשלם את מענק הפרישה. לפעמים החשש מהביורקרטיה שנתפסת בתור מסע מפרך, שאננות יתר, חוסר מודעות ורצון עז לנוח ולצאת לחופש, גורם לאנשים לעשות טעויות משמעותיות בדרך, שפשוט פוגעות להם בפנסיה. 

5 טעויות גורליות שכדאי להימנע מהם בפרישה

  1. אי טיפול או השתהות ניכרת בהליך סיום העבודה – להתמהמהות או להתעלמות מהצורך לדרוש את מה שמגיע לכם בסיום העבודה יש מחיר: תשלומי מס כבדים, שלילת חלק מהאפשרויות לתכנון מס, הוצאות מיותרות, דרישות להגיד דוחות שנתיים למס הכנסה שהיה ניתן לחסוך, קושי לאתר מסמכים ישנים ועוד. כדי להימנע כך חשוב להצטייד בכל המסמכים שאתם צריכים כדי למסור אותם למס הכנסה, לקבל אישורים ממס הכנסה ולמסור אותם לקופות ולמשלמים שלכם.

  2. חתימה "עיוורת" על טופס 161 א' – עובדים רבים חותמים על טופס 161 א' ריק לחלוטין ומאפשרים למנהל ההסדר הפנסיוני או למעסיק להשלים את הנתונים מבלי שראו קודם דיווח רשמי של המעסיק (טופס 161 חתום) וללא הזדמנות לקבל ייעוץ מס בעניין זה.

  3. אי-בדיקה שכל כספי הפיצויים מופיעים בטופס 161 – מעסיקים רבים, ביניהם גם גופים מובילים ומוסדות ממשלתיים וציבוריים, אינם מדווחים על כל כספי הפיצויים שנצברו בכל מוצרי החיסכון של העובד. דיווח חלקי עלול לבלבל אתכם ואף לצנוע מכם להמציא אישורי מס לכל הקופות כדי לממש את כל כספי הפיצויים שמגיעים לכם.

  4. אי-העברה של אישורי המס להמשך טיפול הקופות ואי-בדיקת ניכוי מס במקור – לא מספיק לפנות למס הכנסה. חשוב מאוד לקבל את האישורים ולהעביר אותו לקופות ולוודא שהן מנכות מס במקור, לפי הנחיות פקיד השומה. אי ניכוי מס במקור עלול למנוע בהמשך את האפשרות לפריסה של פיצויים שחייבים במס (במידה ורלבנטי), תשלום מס גבוה, לפנות שוב למס הכנסה וכו'.

  5. אי הגשת דוחות שנתיים למס הכנסה במועד – הרבה פורשים שוכחים להגיש דוחות שנתיים למס הכנסה בזמן במהלך תקופת הפרישה. אחרים שוכחים לבצע בזמן "חרטה מרצף זכויות פיצויים", אחרים שוכחים לבצע תיאום מס או לקבל את זכויותיהם. לכל שכחה שכזו יש מחיר בסופו של דבר, שהיה ניתן להימנע ממנו.

 ייעוץ פרישה יעזור לכם לפרוש בראש שקט

כולנו עושים טעויות ולוקים בשכחה, חוסר מודעות ותשומת לב, שאננות וכו'. זה מה שהופך אותנו לאנושיים. עם זאת, חשוב להיערך לפרישתכם מראש. אתם לא צריכים להפוך למומחים בתחום, אבל כן להיעזר במומחי ייעוץ פרישה שיעזרו לכם להימנע מטעויות כאלה ואחרות, ולעזור לכם להתחיל את הפנסיה שלכם ברגל ימין ובראש נקי מדאגות. אתם מוזמנים לפנות אל המומחים שלנו בפתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח עוד היום ונשמח לעזור לכם.

טעויות בעת פרישה מהעבודה (1)
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
מתכנן פרישה
על תפקידו ועל חשיבותו של מתכנן פרישה

פרישה היא שלב משמעותי בחיים, המהווה שינוי משמעותי בתחומים שונים, ביניהם היבטי המימון, הקריירה והחיים האישיים. פגישה עם מתכנן פרישה לצורך תכנון פרישה מוקדם היא חיונית על מנת להבטיח יציבות כלכלית לאורך תקופת הפרישה, ולממש את החלומות והמטרות האישיות.

קראו עוד »
מהי עלות תכנון פרישה?

אולי זה ישמע לכם מוזר אבל תכנון הפרישה שלכם צריך להתחיל כבר ביום שבו התחלתם לעבודה. אז איך עושים את זה, מה משפיע על עלות תכנון פרישה ולמה צריך לשים לב?

קראו עוד »
כמה עולה ייעוץ פנסיוני
כמה עולה ייעוץ פנסיוני?

אם שקלתם לקחת ייעוץ פנסיוני, כדאי שתקראו את הכתבה הבאה. כמה עולה ייעוץ פנסיוני, במה זה שונה מייעוץ של סוכן פנסיוני ומה עדיף? מוזמנים לקרוא ולגלות

קראו עוד »
מיסוי כספי פנסיה
מיסוי כספי פנסיה – כל מה שחשוב לדעת

מיסוי כספי פנסיה היא עניין שמעסיק לא מעט חוסכים, בין אם הם עומדים בפני פרישה ובין אם הם נקלעו למשבר כלכלי ומתלבטים אם כדאי להם למשוך את הכסף או לקבל הלוואה. במאמר זה נסביר על כל אחת מהסיטואציות האלה.

קראו עוד »
לפרישה בראש שקט
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.