קרן השתלמות: הפקדה מעל לתקרה – מה כדאי לדעת?

בקרן ההשתלמות ישנה תקרת הפקדה פטורה ממס – הפקדה מעבר לתקרה תחויב במס. אז מדוע יש פעמים בהן כדאי לשקול הפקדה מעבר לתקרה – ומה הן המשמעויות הנוספות?

קרן השתלמות מהווה פתרון מצויין כאמצעי חיסכון לטווח קצר, עם יתרונות מובהקים כגון פטור ממס הן בעת ההפקדה והן בעת משיכת הכספים (כולל פטור ממס על הרווחים שנצברו בקרן). 
עם זאת, חשוב לדעת כי ישנה תקרת הפקדה לפטור זה: לשכיר, עד 10% משכר של 15,712; 
לעצמאי התקרה היא הפקדה מירבית בגובה 18,600 ש"ח בשנה נכון לשנת 2020.

חשוב להדגיש, כי אין תקרת הפקדה לקרן ההשתלמות. ניתן להפקיד ככל רצונכם ויכולתכם, אך אתם תיהנו מהטבות המס רק בהתאם לסכום גובה ההפקדה הפטורה ממס על הרווחים, ופטור ממס הכנסה על חלק הפקדת המעסיק לקרן. 


במידה ותפקידו מעל לסכומי התקרות הפטורות ממס המצויינות לעיל, הסכום העודף יחוייב במס – הן בעת ההפקדה במידה ואתם שכירים בצורה של זקיפת מס בתלוש השכר והן על רווחי ההון במידה ויהיו כאלו בהפקדות שמעל התקרה.

אז למה שמישהו ירצה להפקיד מעל לתקרה הפטורה ממס בקרן ההשתלמות?

ראשית, לרוב הבחירה אינה בין הפקדה נוספת לקרן ההשתלמות לבין הגדלת שכר הברוטו. מכאן, שעדיף לאשר הפקדה זו כיוון שהיא לא תגולם באמצעות העלאת שכר הברוטו שלכם.
שנית, במקרים שיאפשרו לכם להגדיל את שכר הברוטו שלכם בגובה הפקדת המעסיק לקופה אזי סכום הכסף שיתווסף לשכרכם יחויב במס הכנסה וביטוח לאומי ולאחר הניכויים יישאר לכם סכום נמוך יחסית בשכר נטו שיועבר לחשבון הבנק שלכם. 
שלישית, אם תבחרו להגדיל את שכרכם ברוטו אזי לאחר מיסים וביטוח לאומי הסכום יועבר לחשבונכם ויתכן שישאב במהרה לקניות השוטפות של המשפה במקום האלטרנטיבה שיוקצה לחסכון וישמש למטרות חשובות יותר מאשר הצריכה השוטפת. 

חשוב לזכור, שקרן השתלמות נזילה מאפשרת לקיחת הלוואות בתנאים נוחים יותר מאשר אלו הניתנים בבנק – ועל כן סכום גבוה יותר המופקד בקרן מהווה יתרון משמעותי במידה ותהיו מעוניינים בלקיחת הלוואה בהמשך.

בנוסף, ניתן לשמש את קרן ההשתלמות לתוכנית חסכון בדמי ניהול נמוכים מכל אלטרנטיבת חסכון אחרת. כך קרן ההשתלמות שלכם הופכת לאפיק חסכון אטרקטיבי, על אף הסכומים החייבים במס.

משמעויות נוספות של הפקדה מעל לתקרה

עם זאת, בטרם מחליטים להפקיד בקרן ההשתלמות מעבר לתקרה, רצוי להבין גם את החסרונות האפשריים.
ראשית, כל משיכה של כספים מהקרן תוביל לסגירת האפשרות להפקדות נוספות. לאחר המשיכה, יהיה צורך לפתוח קרן השתלמות חדשה – וזו צריכה לצבור וותק של שש שנים בטרם תהפוך לנזילה. 
שנית, ברגע שישנם כספים חייבים במס בקרן ההשתלמות, לא ניתן יהיה להעביר את הסכום הצבור אל קרן פנסיה, ביטוח מנהלים או קופת גמל במידה ותהיו מעוניינים בכך בעתיד. האפשרות לנייד כספים חשובה
במידה ותרצו להשתמש בקרן ההשתלמות על מנת הגדיל את החסכון הפנסיוני שלכם ולשפר את הפנסיה.
קראו עוד: מהן "תקנות הניוד" ומה חשוב לדעת עליהן?

לסיכום, אם הינכם שוקלים הפקדה מעבר לתקרה בקרן ההשתלמות, יתכן שעומדות בפניכם מספר אופציות להשקעת כספכם. מרבית הסיכויים שההפקדה מעבר לתקרה היא הפתרון הטוב ביותר עבורכם אך תמיד רצוי לשקול את האלטרנטיבות – וזו אף הזדמנות טובה להתייעץ עם מומחה לביטוח וחסכון פנסיוני.
אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר בכל שלב.
 

קרן השתלמות: הפקדה מעל לתקרה – מה כדאי לדעת?
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
להצטרפות לקרן השתלמות
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.