סכנות ברשת – הצעדים הכי פשוטים שיעזרו לכם להתגונן מפניהן

אין ספק שהטכנולוגיה והקדמה גרמו להמון שינויים טובים שמשפרים אין חיינו באופן משמעותי. עם זאת, קיימות המון סכנות ברשת האינטרנט שעלולות להיות להן השלכות משמעותיות עבורנו, הן במסגרת העבודה והן בבית. אז למה חשוב להיות מודעים ואיך למנוע אותן?

סכנות ברשת – לא מה שחשבתם

רובנו כבר שמענו על מגוון סכנות ברשת בתוכניות בטלוויזיה, ברדיו או במקומות אחרים: פישינג או התחזות לאנשים אחרים כדי לקבל פרטים רגישים ממשתמשים, בריונות ברשתות החברתיות ופריצת האקרים למאגרי מידע של גופים ציבוריים הם לא עניין חדש.

סיכונים במעגל הראשון קשורים לפעולות ישירות של המשתמש. אך קיימים גם סיכונים משניים, שגם הם נמצאים ברחבי הסייבר. סיכונים אלה קשורים לשרשרת האספקה של הארגון או של המשתמשים הפרטיים, כלומר: לספקים, חברים, קולגות מהעבודה ומכרים אחרים.

איך להתמודד עם סכנות ברשת במעגלים המשניים?

  • מפו את מעגלי הקשרים שלכם. הכניסו לשם כל גוף או אדם שאיתו אתם נוהגים להחליף מידע בשגרה. המטרה היא להבין אל מי אתם שולחים מידע ומי שולח אליכם. כך אם אדם חדש פונה אליכם, תוכלו לזהות שהוא שייך כבר לארגון שמוכר לכם. אם אתם נתקלים במייל לא מוכר, יתכן והדבר מצביע על ניסיון תקיפה.
  • בצעו בדיקת מהימנות לספקים שלכם. ודאו שאדם מסוים שטוען שהוא X הוא אכן מי שהוא טוען. במשך השנים כולנו צוברים פרטים של אנשים וחברות, אך אלו עלולים להשתנות עם הזמן. כלומר – ייתכן ונקבל הודעה מגורם מסוים שעובד במקום מסוים, למרות שבפועל הוא כבר לא עובד במקום הזה. ההודעה תיראה לנו לגיטימית, אך בפועל מדובר בניסיון תקיפה, וההודעה עלולה להדביק את המחשב שלכם בווירוסים ולהפוך אתכם למטרה עבור האקרים.
  • נקו את הרשימות שלכם. רצוי לתחזק רשימות של אנשי קשר, ומדי פעם "לנקות" אותם (ההמלצה היא "לנקות" לפחות פעם אחת ברבעון). אם אנשים עוברים תפקידים וחברות, זה הזמן לעדכן את הרשימה. כיום יש כלים רבים המתריעים על שינויים בתפקידים ואפילו ברשתות החברתיות אנשים נוהגים לעדכן שעזבו את מקום עבודתם ו/או שעבר למקום עבודה חדש. עם זאת, זכרו שכל אחת יכול לשנות את קורות חייו בהתאם לרצונו. רצוי לשמוע על קשר חברי עם אנשים שאתם חולקים את מרבית המידע עליכם או של הארגון שבו אתם עובדים. שלחו מדי פעם הודעה בוואטספ או הרימו טלפון, שלחו שאלה במייל וכך תוכלו לבדוק שפרטי ההתקשרות שלהם מאומתים.
  • נהגו במשנה זהירות והשאירו ספקנות בריאה. למרות כל הפעולות הנ"ל עדיין ישנה אפשרות שיפרצו לחשבון של ספק או קולגה בארגון מסוים או אפילו לאדם פרטי, שישלח לכם בשמם כל מיני הודעות חשודות. קיבלתם מייל שאליו מצורף מסמך שאתם לא מצפים לו? קיבלתם קישור או בקשה שעוררו בכם חשד? אל תתביישו. התקשרו לשולח ובררו איתו אם אכן הוא זה ששלח לכם את ההודעה והמסמך. תקשורת בינאישית עוזרת מאוד להתגונן מפני סכנות ברשת, כי אתם אלה שמכירים את האנשים שאיתם אתם בקשר על בסיס קבוע.

ואם בכל זאת הצליחו לפרוץ?

כמו כן מומלץ שיהיה לכם ביטוח סייבר, כדי שגם אם הצליחו לפרוץ למחשב או למאגרי המידע שברשותכם, תכוסו על הנזקים שעלולים להיגרם לכם. אנחנו בפתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח מתמחים בהתאמת ביטוחים למגזר הפרטי והעסקי. פנו אלינו עוד היום ונשמח לסייע גם לכם ליהנות משקט נפשי.

סכנות ברשת
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.