ביטוח נסיעות קורונה

נראה שישראל התאוששה בזכות החיסונים ואט אט השמיים נפתחים ומאפשרים לנו לחזור לעשות עסקים בחו"ל, לבקר משפחה או פשוט לצאת לחופשה כדי לשנות אווירה. אבל לא בכל מקום התגברו על הנגיף עדיין, אז מה חשוב לדעת על ביטוח נסיעות קורונה?

מה צריך לדעת על ביטוח נסיעות קורונה?

המשבר הכלכלי שנוצר בעקבות התפשטות נגיף הקורונה, לא פסח על ענף התיירות, לרבות ביטוחי הנסיעות לחו"ל. כולנו מחכים כבר לארוז מזוודה ולטוס לחו"ל ברגע שהשמיים יפתחו, בין אם מדובר ברצון לחזור לעסקים שמחכים לנו ובין אם פשוט צורך הכרחי להתאוורר אחרי שבמשך כל כך הרבה זמן היינו בסגר. במקומות רבים בעולם מעוניינים לנסות לשקם את התיירות ולהניע את הכלכלה, ולכן שמחים מאוד לקבל תיירים מישראל, בין אם הם התחסנו ובין אם לאו. אבל חשוב לדעת שתקופת חוסר הודאות ואי היציבות ברחבי העולם גורמת להתייקרות של ביטוח הנסיעות לחו"ל.

הצורך החדש: ביטוח נסיעות קורונה

בעוד ביטוח נסיעות לחול נועד לכסות הוצאות רפואיות בשעת חירום בזמן שאנחנו שוהים בחו"ל, הרי שכעת, בעקבות התפשטות נגיף COVID19, נוצר צורך חדש ומשמעותי: ביטוח נסיעות לחו"ל עם כיסוי לקורונה.

ביטוח נסיעות לחו"ל בתקופת הקורונה כולל בתוכו כל מיני כיסויים שלא היו עד כה קיימים:

  • ביטול טיסה במקרה של בידוד וסגר בארץ / בחו"ל
  • כיסוי הוצאות רפואיות עקב הדבקות במחלה בעת שהייה במדינה זרה
  • ביטול טיסה עקב הדבקות בקורונה
  • שירותי ייעוץ רפואי אונליין מספקים מקומיים
  • החזר הוצאות לינה ומחייה עקב חיוב בבידוד במדינה זרה
  • הוצאות רכב שכור שלא הוחזר בזמן עקב בידוד/סגר
  • הוצאות בגין רכישת כרטיסים חלופיים או שינוי הכרטיס המקורי עקב שינויים שנכפו עקב נסיבות שקשורות בקורונה
  • הארכת שהות בחו"ל כתוצאה מדרישה לבידוד
  • הפסד הוצאות במהלך הנסיעה על רקע של אשפוז או בידוד
  • ועוד

כיצד הקורונה שינתה את פוליסות הביטוח?

כל הסיכונים הבריאותיים והכלכליים הגבוהים, שלא היו טרם עידן המגפה העולמית, גרמו לכך שמרבית חברות הביטוח בארץ החליטו להקפיא או להגביל את פעילותן. היה לכולן ברור שמשהו חייב להשתנות: אם בעבר הכיסוי הביטוח חושב בהתאם לגיל המבוטח, ולא היו מתחשבים במדינה שאליו המבוטח היה מעוניין לטוב, הרי שכרגע המצב הזה אינו קיים.

חברות הביטוח שינו את כללי המשחק, וסיווגו את המדינות לירוקות (כאלה שבהן המחלה תחת שליטה ואין בהן הרבה תחלואה), אדומות (מדינות עם תחלואה גבוהה יחסית) או שחורות (כאלה שהמחלה יצאה משליטה, התחלואה גבוהה מאוד, יש בהן נפטרים רבים ולכן הן נחשבות ממש מסוכנות). עם זאת, עניין הגיל וכמובן גם המצב הרפואי של המבוטחים עדיין משחק תפקיד בביטוח נסיעות בתקופת קורונה: ככל שהגיל צעיר יותר והמצב הבריאותי טוב יותר, רמת הסיכון לכאורה פוחתת.

כמה עולה ביטוח כיום?

קיימות מספר חברות ביטוח שהיו בין הראשונות להרים את הכפפה ולבנות ביטוח נסיעות לחו"ל בתקופת הקורונה, תוך התייחסות למצב התחלואה ביעד הטיסה וגיל המבוטח: הראל, כלל וחברת פספורטכארד. במאמר הזה ערכנו השוואה מפורטת בין החברות האלה.

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.