השוואת תשואות קרנות השתלמות – פרמטר משמעותי אבל לא היחידי

אחד הפרמטרים החשובים בבחירת קרן השתלמות, כמו בכל מוצר חיסכון, הוא ללא ספק התשואה שהצליח הגוף המנהל להגיע אליה בפרק זמן נתון. עם זאת חשוב לזכור שהשוואת תשואות קרנות השתלמות צריכה להיעשות באופן מושכל, כדי לקבל החלטה נבונה.

למה לשים לב בהשוואת תשואות קרנות השתלמות

למרות שהתוצאות החד שנתיות מלמדות דבר או שניים, הרי שהדבר החשוב ביותר למשקיעים בקרנות השתלמות (ובכלל) הן התשואות לטווח הארוך. לדוגמה,  כשערכנו השוואה בין קרנות השתלמות לשנת 2020 ראינו שמי שעמדה בראש הפסגה באותה השנה היא חברת מור השקעות, אך מי שמובילה את ראש הטבלה בחיסכון לפרק זמן של 3 שנים האחרונות היא דווקא אלטשולר שחם.

יש לזכור שמדובר במוצר חיסכון לטווח הבינוני-ארוך, כלומר שאת הכסף תוכלו לחסוך רק לאחר 6 שנים (או לפחות אחרי 3 שנים אם אתם מעוניינים להשתמש בכסף למטרה המקורית שלשמה הוקם מוצר זה).

השוואת תשואות ארוכות טווח היא עניין חשוב לא פחות מהשוואת תשואות שנתיות, וזאת כדי לנטרל הטייה של התשואה, הנובעת עקב סיבות שונות. השוואה כזו תוכל למנוע מכם לקבל החלטה שגויה.

האידיאל הוא לבחון תשואות קרנות השתלמות לאורך 5 שנים, כדי לקבל תמונת מצב טובה של כל אחד מהגופים שמנהלים את הקרנות, בכל מצב, בין אם השוק משגשג או בין אם השוק חווה משבר משמעותי. 

חשוב גם להשוות בין מסלולים רלבנטיים ולא לערבב ביניהם. כלומר: מסלול מנייתי, מסלול שמתמקד באגרות חוב, מסלול כללי וכו'. רק כך תוכלו להבין מה תוכלו להשיג בהשקעה שלכם ובאיזו רמת סיכון.

כל מסלול מאפשר להגיע בעשור לתשואה קצת אחרת:

  • במסלול הכללי והפופלרי מכולם – ניתן להגיע לכ- 100% תשואה, ועצם העובדה שהחסכונות בקרנות ההשתלמות פטורים ממס רווחי הון, הרי שבהחלט מדובר באפשרות טובה למדי
  • במסלולי האג"ח השמרניים והסולידיים – הקרנות הטובות יכולות להגיע עד 80%, ובהתחשב בסיכון הנמוך, הרי שגם כאן מדובר באפשרות לא רעה.
  • עם זאת, מסלולי המניות – יכולים להניב עד כ- 110% אחוז, ולכן זו האפשרות המשתלמת ביותר, אם כי כמובן שקיים סיכון גבוה יותר. לכן האופציה הזו עדיפה בעיקר לצעירים.

אל תבחרו קרן השתלמות על סמך התשואות בלבד

חיסכון ארוך טווח בסופו של דבר נותן לכם גם תשואה טובה וגם שקט נפשי. אם תסתמכו אך ורק על התשואות ייתכן וזה פחות יתאים לצורכיכם הייחודיים.

למרות שהשוואת תשואות קרנות השתלמות לאורך 5 שנים פחות או יותר מבטלת את תחושת חוסר הוודאות, כדאי לבחון גם את מדד שארפ, שמסייע לנו להבין מהו היחס בין התשואה לרמת הסיכון. ככל שהתוצאה תהיה גבוהה יותר, כך נראה שקרן מסוימת נוטלת פחות סיכון כדי לקבל את התשואה שלה, ולכן יש לה יתרון. גם מדד זה ניתן להשוואה לאורך זמן באמצעות "מדד שארפ מצטבר".

עניין נוסף שיש לקחת בחשבון הוא טווח הזמן הצפוי לחיסכון – המינימום לרוב הוא 6 שנים (3 אם משתמשים בכסף להשתלמות או פחות שנים אם מגיעים לגיל 60). רוב האנשים ממשיכים לחסוך בקרן גם מעבר לתקופת המינימום. מי שחוסך ומשקיע לטווח הבינוני-ארוך יכול להמשיך ליהנות מתשואות טובות וליהנות מהטבות המס שכרוכות בהן.

במאמר הזה תוכלו למצוא עוד קרטריונים להשוואה בין קרנות השתלמות >>>

רוצים לפתוח או לנייד קרן השתלמות?

אתם מוזמנים לפנות אל המומחים של פתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח שישמחו לסייע לכם לקבל החלטה מיטבית על סמך כל הפרמטרים ובהתאם להעדפותיכם. נשמח לעזור לכם לקבל את התמונה המלאה כדי לבחור את הקרן שתעניק לכם תשואה מרבית וגם ביטחון ושקט נפשי.

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
קרן השתלמות מור
קרן השתלמות מור

קרן השתלמות מור הפכה להיות אחת הקרנות המבוקשות בשנים האחרונות. מה הפך אותה לכזו? אילו יתרונות היא מציעה ומה חשוב לדעת עליה?

קראו עוד »
אחוזי הפקדה לקרן השתלמות
אחוזי הפקדה לקרן השתלמות של שכירים ושל עצמאים

אחוזי הפקדה לקרן השתלמות היא נושא שמעסיק הן שכירים והן עובדים, הן שכירים והן עצמאים. במאמר זה נסביר בדיוק כמה כסף אתם צריכים להפקיד לקרן ההשתלמות, מהן התיקרות שחשוב לשים לב אליהן וגם נסביר איך אפשר למקסם את החיסכון שלכם בקלי קלות.

קראו עוד »
תכנון פנסיוני
תכנון פנסיוני – למה זה חשוב?

תכנון פנסיוני הוא צעד מבורך שיכול לשרת אתכם בעתיד. החיים הם מסע מאתגר, אבל גם מלא בהזדמנויות. אנחנו עובדים קשה כדי להקים משפחה, לרכוש בית, לחסוך כסף לעתיד. אבל מה יקרה לנו כשלא נוכל לעבוד יותר?

קראו עוד »
קרן השתלמות הפניקס
קרן השתלמות הפניקס

קרן השתלמות הפניקס היא אחת הקרנות הגדולות והמבוקשות בענף הפנסיוני. אילו מסלולים היא מציעה, מי עומד מאחוריה, מהם יתרונותיה ומה חייבים לשקול לפני שמחליטים להצטרף אליה

קראו עוד »
להצטרפות לקרן השתלמות
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.