ביטוח מחלות קשות – פיצוי כספי לכל מטרה לאחר אבחון

תוכן עניינים

מהו ביטוח מחלות קשות, באיזה מקרים הוא מעניק פיצוי, למי כדאי לעשות אותו ואיזה פיצוי תקבלו במידה ותאובחנו חלילה במחלה קשה או תאלצו להתמודד עם מצב רפואי מאתגר? כל הפרטים במאמר ובסרטון שלפניכם.

מה זה ביטוח מחלות קשות?

ביטוח מחלות קשות הוא ביטוח המעניק פיצוי חד פעמי במקרה של גילוי מחלה קשה המוגדרת בפוליסה. ביטוח זה יכול להירכש כפוליסה נפרדת או כביטוח נוסף לפוליסת הבריאות או פוליסת ביטוח החיים שברשותנו.

איזה סכום מקבלים כפיצוי?

סכום הפיצוי נקבע ביום הצטרפותכם לפוליסה. הוא יכול לנוע החל מ- 50,000 ₪ ועד ל- 600,000 ₪. הסכום נקבע בהתאם לצרכים הייחודיים שלכם, לרבות התקציב שאתם יכולים להרשות לעצמכם לשלם מדי חודש על הביטוח.

האם כדאי לעשות ביטוח מחלות קשות?

הביטוח מהווה כמעין רשת ביטחון כלכלית המאפשרת לכם ולבני משפחתכם להמשיך ליהנות מאותה רמת החיים שאליה התרגלתם. הסכום שתקבלו יכול לשמש אתכם לכל צורך שהוא, למשל:

  • כיסוי הוצאות רפואיות שונות
  • כיסוי הנגשה ושינוי אורח החיים בבית
  • כיסוי טיפול סיעודי ועזרה בניקיון
  • כיסוי רכישת רכב שיתאים לצרכים החדשים
  • כיסוי אובדן הכנסה שלכם או של בן/בת הזוג
  • כיסוי פסיכולוגי לבני המשפחה
  • כיסוי הוצאות אחרות

 

בקיצור – בזכות הפיצוי תוכלו להתמקד בתהליך ההתמודדות הנפשי והפיזי, ובתקווה גם עם תהליך הטיפול, השיקום וההחלמה.

למי מיועד ביטוח מחלות קשות?

לצערנו הסטטיסטיקות מוכיחות חד משמעית שכדאי שלכולם יהיה ביטוח מחלות קשות, ובמיוחד כל מי בסיכון גבוה ללקות במחלה קשה (לאור היסטוריה רפואית משפחתית או מחלות רקע) ומי שאין לו גב כלכלי שיתמוך אם חלילה יזדקק.  

מדי שנה אלפי אנשים מאובחנים כחולי סרטן ועוד מאות ילדים חולים בסרטן, עשרות אלפי אנשים נפטרים מדי שנה כתוצאה ממחלות לב, ואלפי אנשים בעקבות סוכרת, שבץ מוחי, מחלות כליה, דמנציה ומחלות קשות נוספות.

כמו כן חשוב לדעת שלפי מחקרים נמצא כי כדי להתמודד עם מחלה קשה או מצב רפואי מורכב מוציאים בממוצע כ- 250,000₪ בשנה, ועלות טיפול סיעודי עולה כ- 20,000 ₪ בחודש, ולפי הנתונים המתפרסמים אחוזי התחלואה במחלות קשות רק עולים יותר ויותר מדי שנה, לצערנו.

גם אנשים בריאים וצעירים לצערנו מאובחנים במחלות קשות ומתמודדים עם מצבים רפואיים מורכבים גם ללא מחלות רקע או היסטוריה משפחתית. לכן חשוב שיהיה ביטוח מחלות קשות לכל אחד.

כפל ביטוחים? כפל הכנסות!

במקרה של ביטוח מחלות קשות, זה לא חשוב שיש לכם כיסוי במסגרת ביטוחים אחרים: תוכלו לקבל את הפיצוי, גם אם יהיה לכם מקורות הכנסה אחרים. אם חלילה תאובחנו, הכנסתכם פוחתת משמעותית מכיוון שלרוב לא תוכלו לעבוד.

גם אם תקבלו קצבה חודשית מחברת ביטוח או קרן פנסיה אזי קצבה זו מוגבלת ל- 75% משכרכם הממוצע. בנוסף, קיימת פגיעה בהכנסה המשפחתית עקב הפסקת עבודה ואו אובדן ימי עבודה של בן הזוג הבריא על מנת לתמוך בבן זוגו שחלה. ביטוח מחלות קשות יעזור למשפחה להתמודד עם ההשלכות הפיננסיות של מחלה קשה וזאת במקביל להוצאות רפואיות והוצאות נלוות שרק הולכות וגדלות.

אגב, במקרה של מחלות קשות ומצבים קשים בקרב ילדים, פוליסת ביטוח מחלות קשות משמעותית אפילו עוד יותר, כיוון שאין להורים מקורות הכנסה והם יורדים בהיקף המשרה שלהם כדי לטפל בילדיהם וילדים לא מבוטחים במוצרים פנסיוניים, אובדן כושר עבודה וכו'. לכן מומלץ מאוד לעשות ביטוח מחלות קשות גם לילדיכם.

במה ביטוח מחלות קשות שונה מביטוח בריאות פרטי?

עם גילוי מחלה קשה נדרש כל אדם לגייס את כל כוחותיו הנפשיים על מנת להתמודד עמה ולחזור לקו הבריאות במהרה. מרבית המחלות הקטלניות דורשות מהאדם החולה השקעת משאבים כלכליים רבים על מנת להתמודד עם המחלה בהצלחה.

במדינת ישראל יש כמה רמות המאפשרות לו להתמודד ברמה כלשהי עם הוצאות על הטיפול הרפואי שהוא מקבל:

1) ביטוח בריאות ממלכתי – כל מי שמשלם דמי בריאות זכאי לקבל טיפול רפואי בסיסי בקופות ובבתי החולים.

2) ביטוח בריאות משלים של קופות החולים – קופות החולים מאפשרות לחבריה לקבל שירותי בריאות נוספים (שב"ן) תמורה עלות חודשית מסוימת. שירותים אלה מרחיבים את השירותים הניתנים בביטוח הממלכתי, אך עדיין הם מצומצמים.

3) ביטוח בריאות פרטי – מגדיל משמעותית את השירותים הניתנים במסגרת הביטוחים הנ"ל, אך מבוסס על הרעיון של שיפוי (החזרים) תמורה טיפולים / שירותים שקיבלתם, עד לסכומים מסוימים. כלומר תקבלו טיפול/שירות  – ותקבלו חלק מהכסף חזרה.

4) ביטוח מחלות קשות – ביטוח זה מספק כאמור פיצוי בגין גילוי מחלה קשה או התמודדות עם מצב רפואי חמור. הוא אינו תלוי בסוג הטיפולים / השירותים שאתם מקבלים. הוא סכום ידוע מראש, ואתם יכולים להשתמש בכסף לכל מטרה שהיא. כך למשל, אפשר לרכוש באמצעותו תרופות יקרות שאינן בסל הבריאות או כאלה שמסובסדות רק חלקית על ידי המדינה. פיצוי מפוליסת מחלות קשות יכול משמעותית להקל עליכם בזמן שמשפחתכם מאבדת לא רק את מקור הכנסתכם, אלא גם לעתים קרובות גם חלק ממקור ההכנסה של בת/בן הזוג.

במה ביטוח מחלות קשות שונה מביטוח חיים?

כאמור ביטוח מחלות קשות מאפשר לכם לקבל פיצוי מחברת הביטוח עם גילוי המחלה. משפחתכם תוכל לקבל את הסכום המובטח לכם במסגרת ביטוח חיים רק במידה אם חלילה אתם, המבוטחים, תלכו לעולמכם. ביטוח מחלות קשות מכסה מחלות קשות כרוניים, כאלה שניתן לחיות איתן כמה שנים טובות, וכן מצבים רפואיים מורכבים, אך לאו דווקא שכרוכים במוות חלילה. עם זאת מצבים אלה דורשים השקעת משאבים כלכליים רבים על מנת לאפשר לכם וליקירכם לעשות התאמות הנדרשות עקב מצבכם הבריאותי החדש.

במה זה שונה מביטוח תאונות אישיות?

לעתים ביטוחי תאונות אישיות כוללים גם כיסוי למקרה של מחלה. עם זאת, יש לציין שסכומי הפיצוי שתוכלו לקבל במסגרתם יהיו בדרך כלל משמעותית נמוכים יותר מסכומי הפיצוי שאפשר לקבל במסגרת תביעת ביטוח מחלות קשות.

באילו תנאים תקבלו את הפיצוי מחברת הביטוח?

תנאי קבלת הפיצוי מעט משתנים בין החברות ובין המצבים הרפואיים המפורטים בפוליסה. בגדול ניתן להגיד כי לאחר גילוי המחלה, ובתנאי שהמבוטח שרד לפחות 14 יום מעת גילוי המחלה (תלוי בפוליסה, לפעמים פחות), ישולם פיצוי כספי בסכום חד פעמי הנקוב בפוליסה.

שמות של מחלות קשות הנכללות בכיסוי הביטוחי

אגף שוק ההון, הביטוח והחיסכון מאלץ את חברות הביטוח לכסות לפחות 8 מצבים בסיסיים הכוללים את המחלות והאירועים הרפואיים הנפוצים ביותר כיום בארץ (סרטן, שבץ מוחי, טרשת נפוצה, ניתוח מעקפים, ניתוח מסתמי לב, התקף לב, ניתוח אבי העורקים וקרדיומיופטיה). מעבר לכך, יש להם יד חופשית לכלול בפוליסה מגוון מקרים נוספים. מעבר למצבי החובה, כיום כל חברה מציעה בין 30 ל- 40 מחלות קשות ותופעות רפואיות אחרות.

ביטוח מחלות קשות בדרך כלל כולל: סרטן, התקף לב-אוטם שריר הלב, ניתוח מעקפים, ניתוח באבי העורקים, שבץ מוחי, ניתוח מסתמי הלב, מחלת ריאה כרונית, טרשת נפוצה, אלצהיימר, פרקינסון, אי ספיקת כליות כרונית, אי ספיקת כבד פולמיננטית, יתר לחץ דם ריאתי ראשוני, השתלת איברים, שיתוק ילדים-פוליו, אנמיה אפלסטית, כוויה קשה, תרדמת-קומה, עיוורון, חירשות, אילמות, דלקת המוח, גידול שפיר במוח, פגיעה מוחית, הדבקות במחלת האיידס כתוצאה מעירוי דם, וטטנוס.

כמה פעמים ניתן להגיש בקשת פיצוי ולממש פוליסת מחלות קשות?

לפעמים לאחר תשלום הפיצוי הביטוח מתבטל וכך גם התשלום החודשי. כלומר לא יהיה ניתן להשתמש בו במידה וחלילה יתגלו מחלות קשות נוספות אצל אותו מבוטח או אם ייאלץ להתמודד עם מצבים רפואיים חמורים. עם זאת, ראוי לציין כי חלק מחברות הביטוח מחזיקות ברשותן פוליסות המציעות את האפשרות להמשך קיומו של הביטוח בסכום מופחת וביחס למחלות נוספות שלא התגלו אצל המבוטח בתביעתו האחרונה או בתביעות קודמות.

מה משפיע על מחיר ביטוח מחלות קשות?

לצורך השוואת ביטוח מחלות קשות, חשוב לשים לב שיש כמה וכמה פרמטרים חשובים שעלולים לייקר או להוביל את מחיר הביטוח:

  • סכום הפיצוי המבוקש – כלל שהפיצוי גבוה יותר, כך תשלמו פרמיה יקרה יותר. בפוליסות מסוימות ניתן לבקש שסכום הפיצוי יירד החל מגיל מסוים, ואיתו גם יופחתו דמי הפרמיה
  • כמות המחלות והמצבים הרפואיים שכל חברת ביטוח מכסה – כל חברה מבטחת כמות שונה. יש ביטוח מחלות קשות גם רק לסרטן ואז מחיר הפרמיה יורד.
  • מין המבוטח – סטטיסטית נשים חולות פחות בהשוואה לגברים
  • גיל המבוטח – ילדים עד גיל 18 (לפעמים עד גיל 21) ניתן לבטח במחיר קבוע של כמה שקלים בודדים. עם הגיל המחיר עולה
  • מעשן/לא מעשן – מעשנים משלמים כמעט כפול מלא מעשנים
  • היסטוריה רפואית משפחתית ומצב בריאות – ככל שטוב יותר, כך התשלום יורד
  • תנאי פוליסה אחרים – למשל, אם ניתן להגיש יותר מתביעת ביטוח אח

תקופת אכשרה ביטוח מחלות קשות

קיימת תקופת אכשרה הנמשכת שלושה חודשים, כלומר רק לאחר 90 יום תוכלו להתחיל להשתמש בה. אם חלילה התגלתה מחלה קשה בתקופת האכשרה, לא תוכלו לקבל את הפיצוי. לאחר גילוי מחלה, תחול תקופת אכשרה נוספת, עבור כיסוי למחלה נוספת. תקופה זו יכולה להימשך בין שנה ל- 5 שנים.

מאיזה גיל ועד איזה גיל?

ניתן לבטח החל מגיל שבועיים ועד לגיל 65 בדר"כ. גיל המקסימום משתנה בין חברות הביטוח. לרוב, הפוליסה תקפה עד גיל 75 במרבית חברות הביטוח. כשאתם מגיעים לגיל סיום הכיסוי, הפוליסה מתבטלת אוטומטית  והחברה מיידעת אתכם על כך. שימו לב שלא תקבלו החזר כספי בגין אי שימוש בפוליסה. כאמור, חשוב לשים לב מה עולה בגורל הפוליסה בעת מימושה. במקרים מסוימים היא מסתיימת אוטומטית, ובאחרים היא תוכל לשמש אתכם שוב.

אילו פוליסות מציעות חברות הביטוח?

רוב החברות מציעות שני סוגי ביטוחים – אחד סטנדרטי הכולל כמה עשרות של מחלות ומצבים רפואיים והשני מצומצם הכולל כיסוי אך ורק למחלות הסרטן. כל חברה מיתגה את הביטוחים האלה בדרך שלה:

  • איילון ביטוח מחלות קשות – בשביל החוסן או בשביל החוסן סרטן
  • מנורה ביטוח מחלות קשות –קרן אור טופ או קרן לחיים לגילוי סרטן
  • הפניקס ביטוח מחלות קשות – הפניקס מרפא או מרפא סרטן
  • הראל ביטוח מחלות קשות – מענקית זהב, מענקית זהב פרימיום או מענקית סרטן
  • כלל ביטוח מחלות קשות – מדיכלל או מדיכלל פיצוי לסרטן
  • מגדל ביטוח מחלות רשות – מגדל מזור או מזור לסרטן

למה חשוב לשים לעדכונים תקופתיים?

החוק מחייב את חברות הביטוח לעדכן את הכיסויים בפוליסות הביטוח לפחות פעם ב- 3 שנים כדי לוודא שהן יכסו את השינויים שקורים בעולם הרפואה. החברות צריכות ליידע את המובטחים על עדכון הפוליסות ומחויבות להמשיך את הרצף הביטוחי על מצבים רפואיים שנכללו בפוליסה לפני החידושים. עם זאת, לעתים בעקבות הכיסויים החדשים גם מחיר הפרמיה יתייקר.

מעוניינים לבטח את עצמכם או את יקירכם?

מתלבטים איך לבחור את הביטוח המתאים לכם, איך לבחור את סכום הפיצוי? מעוניינים בהשוואת פוליסות יעילה, איכותית ויסודית? יש לכם שאלות אחרות? אנחנו כאן בשבילכם!

המומחים שלנו בפתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח עוסקים כבר עשרות שנים בתחום זה ועובדים כתף אל כתף עם מיטב חברות הביטוח המוכרות של ישראל. יש לנו ידע וניסיון עשיר ואנו משתמשים במערכת חכמה המאפשרת השוואה מעמיקה תוך התחשבות בשלל הפרמטרים שהזכרנו במאמר.

לקבלת מידע נוסף או כדי להצטרף לביטוח מחלות קשות שיעיק לכם שקט נפשי וכלכלי, מלאו את פרטיכם בטופס ואחד המומחים שלנו יחזור אליכם בהקדם.

 

הצטרפו והבטיחו את חסינות המשפחה
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.