פנסיה תקציבית – כל מה שחשוב לדעת

ישנם גופים גדולים במשק שמאפשרים לעובדיהם ליהנות מפנסיה תקציבית. מה זה אומר? אילו יתרונות יש לה? ולמה אתם חייבים סוכן ביטוח בהקדם כדי ליהנות מיתרונותיה? כל הפרטים במאמר שלפניכם.

מה זה פנסיה תקציבית?

מאז שחוקק חוק פנסיה חובה במשק, במטרה לעזור לאזרחי ישראל לחסוך לגיל פרישה, לרוב מקובל שגם העובד וגם המעסיק מפרישים כספים לחיסכון פנסיוני. המטרה היא שבעתיד אותו אדם יוכל להתקיים בכבוד, ולעשות שימוש מינימלי בשירותי הרווחה של המדינה. שיטה זו, שבה ההפקדות מתבצעות הן ע"י המעסיק והן ע"י העובד, נקראת פנסיה צוברת.

במקומות מסוימים, העובד בכלל לא נדרש להפריש כספים, ועדיין יכול ליהנות מקצבת פנסיה נאה בעתיד. איך זה קורה? פשוט כי הוא נהנה מפנסיה תקציבית – כלומר מדובר המעסיק שלו דואג שיהיה חלק בלתי נפרד מהתקציב השוטף, שיופקד עבור עובדיו לצורך פנסיה. לחלופין, המעביד יכול שלא להפריש לפנסיה, ולהתחייב שישלם את הפנסיה בעתיד, על חשבונות. בכך למעשה הוא הופך להיות הגורם המבטח.

מי יכול ליהנות מהיתרונות שלה?

בעבר, בדרך כלל תוכניות חיסכון פנסיוני מסוג פנסיה תקציבית הם גופים ציבוריים וממשלתיים. כיום נדיר למצוא גופים שמציעים את ההטבה המשמעותית הזו. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שבשנת 1999 נחתם הסכם קיבוצי שמעביר את כל עובדי השירות הציבורי מפנסיה תקציבית לצוברת. שנתיים מאוחר יותר הפסיקו גם את מסלול הפנסיה התקציבית גם בשירות המדינה, וב- 2004 גם חיילי קבע החלט להשתייך אך ורק למסלול הפנסיה הצוברת.

עם זאת, ישנם גופים ציבוריים מסוימים, כגון מקורות או חברת החשמל, שעדיין מציעים הטבות פנסיוניות שמזכירות מאות את המנגנון הפנסיוני של הפנסיה התקציבית. גם שופטים, אנשי אקדמיה בכירים, עובדי בנק ישראל, שוטרים, עובדי שב"ס ועוד זכאים לתנאים דומים.

ועדיין, מאז 2005 מי שמבוטח במסגרת פנסיה תקציבית מחויבת בדמי ניהול בשיעור 2% מהשכר המבוטח, סכום שנחשב עדיין סמלי ביחס לסכום שהמעסיק מספק לעובד.

הטבה נוספת שנחשבת לסוג של פנסיה תקציבית היא פנסיית גישור. כל מי שפרש לפני שהגיע לגיל פרישה, ייהנה מפנסיית גישור שמושלמת על ידי המעסיק מיום פרישתו, ועד ליום שבו הוא זכאי לקבל פנסיה מתוך הקרן פנסיה שבה הוא מבוטח. היא מקובלת מאוד בארגונים שבהם נהוגה פרישה מוקדמת ומוצעת גם בארגונים שבהם ניתנת פרישה מרצון.

למה חשוב לפנות לסוכן ביטוח בנוגע לפנסיה תקציבית?

שלא כמו בפנסיה צוברת, מי שאחראי על ההפרשות לפנסיה הוא אך ורק המעסיק, והעובד פטור מלהפקיד את כספיו. מדובר בפנטזיה של כל עובד. עם זאת, חשוב לזכור שלא תמיד העובדים יקבלו את מלוא הסכום שמגיע להם לפי חוק. כיום קיימת מורכבות בתחום הפנסיה התקציבית, שנוגעת לתנאים שכל עובד יכול לקבל את הכסף. לצורך חישוב הקצבה המגיעה לכם חשוב לקחת פרמטרים שונים, מה שלעתים הופך את החישוב למשימה של ממש עבור כל אדם מן השורה.

המומחים שלנו בפתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח נמצאים כאן כדי להבהיר לכם את התמונה, ולעזור לכם למקסם את הפנסיה שמגיעה לכם. חשוב לפנות בהקדם, על מנת למקסם את הקצבה שתקבלו, וככל שתקדימו בפנייתכם – כך תרוויחו.

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
עומדים לפרוש? כך תפעלו כדי להאריך את ימיהם של כספי הפנסיה, גם במשבר כלכלי

אם אתם עומדים לפני פרישה או שזה עתה יצאתם לגמלאות, יתכן ותמצאו את עצמכם בשנותיכם האחרונות עם פחות כסף ממה שקיוויתם שיהיה לכם, לאור התשואות השליליות בתקופה האחרונה. לכן, ליקטנו עבורכם כמה טיפים לתכנון פרישה לגמלאות

קראו עוד »
ביטוח פנסיה לעובד חדש
ביטוח פנסיה לעובד חדש – כל מה שחשוב לדעת

ביטוח פנסיה לעובד חדש הוא אינו דבר מובן מאליו, וזאת למרות שבמדינת ישראל קיים חוק שלפיו כל מעסיק חייב לשלם פנסיה לעובדים שלו. במאמר זה, נדון על ההיבטים השונים של הפקדה לפנסיה לעובד חדש, ונציע לך כמה טיפים שיעזרו לך להתחיל לחסוך לפנסיה כבר היום.

קראו עוד »
הפקדה לפנסיה לעצמאים  – כל מה שצריך לדעת

הפקדה לפנסיה לעצמאים היא עניין שעד לפני כמה שנים היה נתון לשיקול דעתם. אך מאחר ורוב העצמאים לא היו מפקידים כסף לטובת חיסכון פנסיוני, היו הופכים לנטל על המדינה. כל זה השתנה עם חוק חובת הפקדה לפנסיה לעצמאים שנכנס לתוקפו ב- 2017.

קראו עוד »
להצטרפות לקרן פנסיה
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.