מה זה ביטוח אמבולטורי? תכירו את הכיסוי הכי חשוב שיש

אם גם אתם תהיתם מה זה ביטוח אמבולטורי, אתם לגמרי לא לבד. בגדול מדובר בנספח לביטוח בריאות פרטי שמאפשר לכם לקבל סבסוד לפרוצדורות רפואיות שאינן דורשות אשפוז בבית חולים. מהם יתרונותיו, אילו טיפולים הוא כולל, מתי הוא שימושי ולמי זה מתאים?

מה זה בכלל אמבולטורי?

לעתים אדם נדרש לעבור טיפולים מסוימים במכונים או במרפאות חוץ של בתי החולים, ואינו דורש אשפוז. פירוש המילה "אמבולטורי" היא למעשה נייד – כלומר הטיפול הנדרש אינו כרוך בכך שהמטופל יהיה מרותק למיטתו, ובסיומו הוא למעשה נייד, עצמאי וכמובן רשאי לחזור לביתו ללא כל חשש.

למה זה טוב? לא מספיק שיש לי ביטוח פרטי?

מערכת הבריאות של ישראל למעשה בנויה ממספר רבדים של ביטוחי בריאות:

  • ביטוח בריאות ממלכתי
  • ביטוחים משלימים / שירותי בריאות נוספים (שב"ן) של קופות החולים
  • ביטוחי בריאות פרטיים
  • הרחבות, נספחים וכתבי שירות

כל אחד מהשכבות כולל בתוכו מספר שירותים אמבולטוריים, אך ככל שהשכבה עמוקה יותר כך אתם נהנים מכיסוי מקיף יותר. השירותים האמבולטוריים מכסים שלל צרכים רפואיים שכח אחד ואחת מאיתנו עשוי להזדקק להם במהלך השגרה, ולאו דווקא במקרים חריגים וקיצוניים, לדוגמה: התעייצויות, בדיקות אבחנתיות, בדיקות הריון, טיפולי פיזיותרפיה ועוד.

חשיבותו של הביטוח האמבולטורי מתגלה במיוחד במקרים שבהם קופת החולים מסרבת לאשר טיפול או בדיקה שאתם מבקשים לבצע, או שאינה מציעה את השירות במסגרת החברות שלכם בקופה, או שמציעה לכם לקבל את הטיפול אצל גורם כלשהו שאינו מקובל עליכם. לכן, כדי לקבל את השירות המהיר, האיכותי והמיטבי עבורכם, עליכם לרכוש כיסוי אמבולטורי.

במה ביטוח אמבולטורי שונה מביטוחים אחרים?

עולם הביטוח כולל בתוכו מגוון רחב של ביטוחי בריאות שנועדו לכסות שלל מצבים. שלא כמו ביטוחי בריאות אחרים, כדוגמת ביטוח מחלות קשות, לא מדובר כאן בטיפולים או בשירותים שההוצאות עליהם גבוהות מאוד, אלא דווקא בטיפולים ובשירותים רפואיים יומיומיים.

אמנם חלק מהטיפולים האלה מכוסים לעתים במסגרת ביטוחי השב"ן של קופות החולים חשוב לשים לב שמדובר בכיסוי מוגבל וחלקי ביותר, שלא מעניק באמת מענה הוליסטי לכלל צורכי המבוטחים.

עניין זה בא לידי ביטוי בכמה דרכים, למשל:

  • מספר הטיפולים שאתם זכאים לקבל מדי שנה
  • גובה ההחזר הניתן לכם
  • חוסר אפשרות לבחור רופא מטפל
  • זמן המתנה ממושך לתורים
  • ועוד

מה מכסה ביטוח בריאות אמבולטורי?

ממש כמו שקופות החולים מציעות ביטוחים משלימים מגוונים כדי להתחרות על לבם של הלקוחות הפוטנציאליים, כך גם חברות הביטוח: השירותים המוצעים, תנאי קבלתם והיקף הכיסוי משתנה בין חברה לחברה.

עם זאת, ניתן לומר שישנם 5 אלמנטים משותפים לכל חברות הביטוח בכתבי השירות האמבולטוריים שהן מציעות למבוטחיהן:

  1. התייעצויות – חברות הביטוח לרוב מאפשרות לבחור כל רופא מומחה שתרצו לצורך התייעצות או קבלת חוות דעת שנייה, ולקבל החזר כנגד חשבונית. כמו כן הכיסוי שניתן דרכו הוא בדרך כלל נוסף לכיסוי שניתן דרך קופות החולים, ולא במקומו. עם זאת חשוב לבדוק כיצד הפוליסה מגדירה מיהו רופא מומחה וכן לבדוק מהו גובה התקרה של ההחזר שניתן מדי שנה (האם קיימת תקרה של סכום מסוים לכל ייעוץ או למספר ההתייעצויות).

  2. בדיקות אבחנתיות – חברות הביטוח מזרזות את התורים לבדיקות אבחנתיות כגון CT, MRI וכדומה, עניין שיש לו חשיבות רבה על מנת לאתר בעיה רפואית במהירות כדי להתחיל לטפל בה במידה והיא אכן קיימת ולהוריד את מפלס הלחץ והחרדה. גם כאן חשוב לבחון מהי תקרת הכיסוי וגובה ההשתתפות העצמית, במיוחד לאור העובדה שמדובר בבדיקות מאוד יקרות. כמו כן חשוב לבדוק אם השירות ניתן ככתב שירות או כנספח לפוליסה שלכם – כי לכל אחד מהם יש את היתרונות והחסרונות שלו.

  3. כיסויי היריון – חברות הביטוח מציעות מגוון רחב של בדיקות הריון שניתן לערוך באופן פרטי במחיר מסובסד. כדאי לבחון אילו בדיקות כלולות בכל פוליסה ומה גובה הכיסוי שניתן עליהם.

  4. טיפולי פיזיותרפיה – חברות הביטוח מאפשרות לקצר את התורים הארוכים לצורך קבלת שירות ומציעות תוספת למכסת הטיפולים המגיעים לכם דרך קופת החולים. חשוב להשוות בין היתר בין כמות הטיפולים שכל חברה מציעה לכם, מאחר ומדובר בטיפול שהוא חלק בלתי נפרד מתהליך החלמה ושיקום הנמשך לאורך זמן ממושך.

  5. טיפולים אלטרנטיביים (רפואה משלימה) – שירותים אלה נכללים במסגרת כתב שירות, וחשוב להשוות בין התנאים והכיסויים השונים שמציעות החברה. יש לציין שבחלק מחברות הביטוח מדובר בכתב שירות שהוא BUILT-IN בביטוח האמבולטורי שלהן, ואצל אחרות הוא נפרד, כך שאתם יכולים לשקול אם לרכוש אותו או לא.

מה עוד כדאי לקחת בחשבון?

לעתים ביטוח אמבולטורי יכול לכלול בתוכו גם בדיקות סקר תקופתיות (לרוב בדיקות סקר לגילוי סרטן), אבחונים וייעוץ בנושאי הפרעות קשב וריכוז בילדים וכן שירותים ייחודיים כגון פגישות עם פסיכולוג/פסיכיאטר, טיפולים פארא-רפואיים ועוד. תוכלו לקרוא בהרחבה אילו שירותים אמבולטוריים מציעה כל אחת מחברות הביטוח המובילות במאמרים שכתבתנו: איילון, הפניקס, הראל, כלל, מגדל ומנורה מבטחים.

חשוב מאוד לדעת שקיימת תקופת אכשרה לצורך מימוש הביטוח שלכם, ולכן מומלץ כבר עכשיו לבדוק אם יש לכם ביטוח אמבולטורי במסגרת ביטוח הבריאות הפרטי שלכם, מה הוא כולל ואם אין לכם – אז להצטרף עוד היום. לרוב מדובר על תקופת אכשרה בת 3 חודשים לרוב הכיסויים, אך ישנם שירותים מסוימים שבהם תקופה זו יכולה להגיע לחצי שנה, 9 חודשים, שנה ועד ל- 3 שנים.

איך רוכשים ביטוח אמבולטורי?

אמנם מדובר בכיסוי שנמכר בכל חברות הביטוח, אך לא ניתן לרכוש אותו לחוד. כלומר אתם חייבים לבחור חברה מסוימת שבה תעשו גם את ביטוח הבריאות שלכם וגם שתצטרפו לכיסוי זה. מספיק כיסוי בסיסי כדי להצטרף – כלומר כיסוי לתרופות מחוץ לסל וכיסוי להשתלות ולטיפולים מיוחדים בחו"ל או ביטוח מחלות קשות. סה"כ העלויות נמוכות וזה משתלם ביותר.

זה הזמן להגן על עצמכם ועל יקירכם, ולהפסיק לדאוג לגבי מה יביא איתו המחר. כדי לבחון את ביטוח הבריאות שלכם, הכיסויים ולבנות לכם חבילה אטרקטיבית של ביטוחים, אתם מוזמנים להשאיר פרטים בטופס ואחד המומחים של פתרונות עדיפים – סוכנות לביטוח ייצור אתכם קשר בהקדם.

ביטוח אמבולטורי
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
צרו קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.