שינוי מסלולי השקעה

נניח כי אתם צופים ו/או חוששים מירידות בשווקי המניות והאג"ח בארץ ובעולם מה עליכם לעשות?

אחד היתרונות החשובים במסגרת החיסכון הפנסיוני שלנו בקרנות פנסיה, ביטוחי מנהלים שנערכו בשנים האחרונות וקרנות ההשתלמות הוא היכולת שלנו להורות לגוף המוסדי להעביר את יתרת כספי החיסכון שלנו באופן מלא או באופן חלקי למסלול חיסכון סולידי יותר, כזה שאיו מחזיק כלל במניות או כזה שמחזיק שיעור נכסים גבוה בפיקדונות שקליים, אג"ח ממשלתיות צמודות או שאינן צמודות.
חברת הביטוח, קרן הפנסיה או הגוף המנהל את קרן ההשתלמות ההשתלמות שלכם יבצע עבורכם
את הבקשה לשינוי מסלול ההשקעה תוך עד 4 ימי עסקים בהתאם לנדרש על פי חוק.

בשנת 2019 ותחילת 2020 ועד להתפרצות נגיף הקורונה בסין אנשים רבים ביצעו שינויי מסלול השקעה ממסלולים כלליים ומסלולי חיסכון בהתאם לגיל המבוטח למסלולי השקעה מנייתיים וזאת כיוון שבבחינת ביצועי ההשקעות בטווח של 3,5 ואף 10 שנים ויותר ניתן היה להבחין בקלות שההשקעה במסלול חיסכון מנייתי היתה משתלמת ביותר.
 

באיזה מסלול השקעות אני נמצא כיום?

במידה ואתם חוסכים בקופת גמל, ביטוח מנהלים ו/או קרן פנסיה החל  מתאריך 01.01.2016  
אתם משויכים למסלול חיסכון שבו נקבעה רמת הסיכון בהתאם לגילכם.
בכל גוף מוסדי קיימים ארבעה מסלולי השקעה תלויי גיל: מסלול  לבני 50 ומטה, מסלול לבני 50-60, מסלול לבני 60 פלוס ומסלול למקבלי קצבאות. מסלולי השקעה אלו הם מסלולי ברירת המחדל עבור מצטרפים חדשים- גם במקרה שביצעו העברה מקופה ותיקה יותר לקופה חדשה והותק שלהם נשמר. חשוב לציין כי גם במועד ההצטרפות קיימת אפשרות לבחור במסלול אחר ו/או לעבור באופן קל ומהיר למסלול תלוי גיל באמצעות חתימה על ההודעה ושליחתה בחזרה לחברה.

מדוע קיימים מסלולי השקעה לפי גיל ?

הרעיון שעמד בפני משרד האוצר בקביעת מסלולי השקעה מותאמי גיל היה אופק ההשקעה של החוסך. הכוונה היתה שככל שאדם קרוב למועד הפרישה מעבודה ו/או מקבל קצבה כך החיסכון שלו יושפע פחות משינויים בשוק ההון. 
רמת הסיכון תפחת בין מסלול למסלול בהתאם לגיל החוסך.
לכן, מסלולי השקעה המותאמים לגיל החוסך הם ברירת מחדל עבור מצטרפים חדשים.ככל שתגיעו לגיל שבו קיים מסלול אחר המתאים לגילכם, ישייך הגוף המוסדי המנהל עבורכם את החיסכון הפנסיוני אוטומטית למסלול החדש. בהתאם לשינוי זה יכולת הבחירה לא נפגעה כך שיש ביכולתכם לבחור כל מסלול אחר שהוא אינו מסלול ברירת המחדל.
 


מהם מסלולי השקעה מתמחים?


מלבד מסלולי ההשקעה תלויי הגיל, קיימים גם מסלולי השקעה מתמחים. 
במידה ותרצו לעבור מברירת המחדל של מסלול תלוי גיל תוכלו לבחור מסלול השקעה מתמחה.
להלן דוגמאות למסלולי השקעה מתמחים: מסלול מנייתי, מסלול אג"ח ללא מניות, מסלול אג"ח מדינה, מסלול שיקלי, מסלול עד 15% במניות וכו'. כל חברה יכולה לנהל עד עשרה מסלולי השקעה מתמחים השונים זה מזה באופן מהותי במדיניות ניהול ההשקעות. מסלול מתמחה מסוג מסוים יהיה זהה מבחינת השם ומדיניות התקנון בהתאם לקביעת רשות שוק ההון הביטוח וחיסכון.

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם
להצטרפות לקופת גמל להשקעה
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

/ 5.